Udruge svoj rad uvijek započinju na način da se nekoliko entuzijasta, osoba koje žele pomoći nekome ili unaprijediti nešto, okupe oko svoje ideje i cilja i krenu u zajednički rad.

Na početku je to skoro uvijek volonterski rad što se može produžiti i ovisno o tome koliko oni koji rade volonterski imaju slobodnog vremena, imaju redovan posao, koliko ima novaca na računu udruge za plaćanje rada ili koliko te osobe imaju kapaciteta da prikupe dovoljno sredstava da bi platili i svoj rad.

No kada se u udruzi pojavi mogućnost kako bi se nekome isplatila naknada za rad u udruzi, često se dogodi da ne znamo na koji način ugovoriti taj rad, kako isplatiti, na koju vrstu računa i slično.

U nastavku vam donosim pregled kako angažirati i kako platiti rad osoba u udrugama.

Vrste ugovora

Postoji nekoliko načina na koje osobe koje obavljaju neke poslove u udrugama dobiju novčanu naknadu za svoj rad, što ovisi o tome kakvu vrstu posla obavljaju za udrugu.

Tako se može ugovoriti ugovor o radu, ugovor o djelu ili ugovor o autorskom djelu (honoraru).

Kod odabira ugovora treba jako paziti koja vrsta posla se obavlja kako ne bi bilo pravnih sankcija (kazni).

Ugovor o radu ili zapošljavanje osoba u radni odnos

Mnogi pitaju mogu li odnosno smiju li udruge zaposliti nekoga, smije li to biti član udruge ili predsjednik udruge i tu se često javljaju razne zablude.

Prvo što je bitno za znati da je udruge smiju zapošljavati osobe u radni odnos, bilo na određeno ili na neodređeno vrijeme, u puno ili na pola radnog vremena, odnosno na koliko sati odluče ili za to imaju sredstava.

Osobe koje u udruzi obnašaju neku funkciju, npr. predsjednik, izvršni direktor, tajnik ili neka druga osoba koja je ujedno i osoba ovlaštena za zastupanje također smiju u udruzi biti zaposlene temeljem ugovora o radu. 

U slučaju kada udruge zapošljavaju, tada su one jednake kao i svi drugi poslodavci, bilo da se radi o poduzećima, obrtima, institucijama ili nekim drugim organizacijama.

To znači da zaposlenici i u udrugama imaju pravo, osim na plaću, i na godišnji odmor, naknadu prijevoza s posla i na posao, bolovanje i isplatu prigodnih nagrada (regres, božićnica, dar za djecu, …) ako udruga ima sredstava za tu svrhu, ali i edukacije na račun poslodavca odnosno udruge.

Nažalost, udrugama se problem javlja i kada je zaposlenik na bolovanju, jer nemaju sredstava kako bi platili i osobu na zamjeni i osobu koja je na bolovanju, no tu nema razlike između udruga i drugih poslodavaca, kao što je gore navedeno.

Što je potrebno kako bi se osoba zaposlila u udruzi?

Da bi se osoba zaposlila u udruzi, udruga s tom osobom mora sklopiti ugovor o radu (na određeno ili neodređeno vrijeme, sa ili bez probnog roka). Nakon toga osobu trebate prijaviti na Mirovinsko osiguranje, što je najlakše putem online aplikacije e-Mirovinsko. Za obračun plaće potrebno je imati poreznu karticu zaposlenika, a plaća se isplaćuje isključivo na tekući račun zaposlenika.

Moram naglasiti da udruge koje imaju registriranu gospodarsku djelatnost koju aktivno obavljaju moraju u udruzi imati zaposlenu osobu, odnosno nije dozvoljeno da gospodarsku djelatnost obavlja volonter ili član udruge samo temeljem svojeg članstva.

U sljedećem blogu pročitajte o ugovoru o djelu i ugovoru o autorskom honoraru.