O meni

Moje ime je Antonija Šimunković i stručnjakinja sam za uspješno financijsko poslovanje udruga.

Pomažem udrugama da izgrade kvalitetne temelje za uspješno financijsko poslovanje i da na taj način ostvare društvene ciljeve zbog kojih su osnovane.

Moje prvo radno iskustvo bilo je u udruzi gdje sam naučila da udruga, koja želi uspješno ostvarivati svoje ciljeve, mora svoj rad temeljiti na uspješnom financijskom poslovanju.

Imam preko 10 godina radnog iskustva u financijskom poslovanju udruga. Radila sam kao tajnica, voditeljica ureda i financija i izvršna direktorica.

Kroz radno iskustvo prošla sam kroz sve faze rada i razvoja jedne udruge. Radila sam na pripremi, provedbi i izvještavanju projekata, pisanju zamolbi za financiranje, vođenju računovodstva i knjigovodstva, usklađivanju rada udruge sa zakonima i propisima.

Sve što sam tada naučila omogućava mi da vam pomognem da za sve izazove nađemo rješenje.

Inženjerka sam geologije, stručna specijalistica ekonomije i knjigovotkinja. Završila sam stručno osposobljavanje o poslovanju neprofitnih organizacija. Predavačica sam na osposobljavanjima za poslove knjigovođe na Pučkom otvorenom učilištu Petar Zrinski.

Vjerujem da samo zajedno možemo postići promjenu i zato je moj moto:

”Nikad nemojte sumnjati u to da mala grupa građana posvećena određenom cilju može promijeniti svijet. Doista, to je jedino što ga može promijeniti”Margaret Mead (M. Mead, antropologinja, proučavala je sociološki aspekt ljudske vrste, a borila se protiv siromaštva, rasizma i podupirala je borbu za prava žena).

Financijsko poslovanje udruge je puno više od stanja novca na računu udruge. Ono podrazumijeva kontinuirani rad, praćenje propisa, planiranje projekata,

Ako vas zanima kako i vaša udruga može postići uspješno financijsko poslovanje, na pravom ste mjestu.

Kontaktirajte me.


Iz medija


Članak – ”Nedostatak stručnjaka za neprofitne udruge na tržištu Antonija Šimunković riješila je otvaranjem vlastite tvrtke za savjetovanje koja održava specijalizirane edukacije” pročitajte na Women in Adria. (7.1.2019.)


Članak – ”Poslovni plan je imperativ svakog poduzetništva – ukoliko ne planirate, prijeti vam izgledna mogućnost za neuspjeh” pročitajte na poduzetnica.hr (19.10.2018.)


Članak – ”Danas su uspješne, ali prvo su morale naučiti kako biti sam svoj majstor” pročitajte na vecernji.hr (14.3.2018.)


Članak – ”Poduzetnička priča prožeta pozitivom – kad radiš posao kojeg voliš, onda nikada ne radiš!” pročitajte na poduzetnica.hr (30.10.2017.)